top of page

Wandeltochten

Ben je op zoek naar een buitengewoon plekje… waar je nog optimale rust en stilte vindt, waar je buitensport nog kan ervaren in perfecte harmonie met de natuur? Kleinwalsertal biedt de afwisseling die je zoekt : voor jong en oud, voor eenvoud of veeleisendheid, voor de rustige wandelaar of voor de ervaren klimmer. Onze gidsen begeleiden jullie langs de mooiste panoramawegen, met adembenemende uitzichten, spetterende watervallen en rustgevende bergmeertjes, kortom… alles waar Oostenrijk bekend om staat. Hieronder vind je een overzicht van enkele wandeltochten. Happy World stelt voor u de juiste tocht samen op eenvoudige aanvraag.

HALVE DAGEN EN DAGTOCHTEN

De halve dagtochten duren ongeveer 3 – 4  uur en vertrekken vanuit één van de dorpjes Riezlern, Hirschegg, Mittelberg of Baad. Dit zijn ontspannen wandelingen met niet heel veel hoogtemeters (max 500m) en zo’n 8 tot 10 kilometer ver. Af en toe zullen we ook de bergbanen gebruiken om toch van de mooie uitzichten te genieten. Voor beginners zijn deze tochten perfect geschikt en we kunnen genieten van de opmerkelijke fauna en flora.

Dagtochten variëren van 6 tot 8 uur en kunnen natuurlijk al wat pittiger zijn. Ook hier maken we soms gebruik van de bergbanen en overbruggen we afstanden van 15 tot 25 kilometer. Enige wandel- en/of klimervaring is hier wel vereist. Afhankelijk van de groep gaan we naar 1500 – 2000 hoogtemeters en kunnen er verschillende toppen worden aangedaan zoals de Nebelhorn, Hammerspitze, Widderstein en Ifen. Ook graatwandelingen behoren tot de mogelijkheden.

MEERDAAGSE TOCHTEN 

Sommige hutten of bergtochten kan je nu eenmaal niet in één dag bereiken. Daarom hebben we aantal mogelijkheden om ook 2 tot 10 dagen de bergen in te trekken (eventueel zonder terug af te dalen naar de dalen). We reserveren dan de hutten en/of hotels onderweg en stellen een tocht samen die aangepast is aan het niveau en de verwachtingen van de deelnemers.

Langlauf- en sneeuwrackettocht

Kleinwalsertal (50 km) en Oberstdorf (75 km) is een waar langlaufparadijs. Zowel voor de klassieke langlaufers als de skaters zijn er prachtige loipes uitgezet. 

Maar in de winter is ook aan de wandelaars gedacht. Voor de niet-skiers zijn er 50 kilometer winterwandelwegen volledig geprepareerd. 

Voor de iets avontuurlijke wandelaar organiseren we in de winter ook sneeuwrackettochten en gaan we via ongeprepareerde routes naar eenzame hutten en onherbergzaam gebied... een onbeschrijfelijke en tevens onvergetelijke ervaring.

bottom of page