top of page

Mountainbike Tochten

Happy World biedt zowel halve dagen, volle dagen en meerdaagse tochten aan, zowel op de (trekking)fiets, mountainbike als e-bike. Voor het huren van fietsen werken we hier met betrouwbare, lokale verhuurders. Opgepast… alleen met speciaal opgeleide gidsen kan u gebruik maken van vrijwel alle bergbanen in Kleinwalsertal. Van 28 juli tot 5 augustus 2018 hebben we voor het eerst ook een Mountainbikeweek met ex-Nederlands kampioen Patrick Tolhoek.

halve dagen en dagtochten

De halfdaagse tour (+/- 3 uur) is de ideale kennismaking voor mountainbiken in het Kleinwalsertal. Tijdens de dagtocht (+/- 6 uur) nemen we je mee doorheen de vier dorpjes in het hele dal van Riezlern, via Hirschegg en Mittelberg tot Baad. 

Deze “panorama- tour” biedt prachtige uitzichten tot meer dan 800 meter boven de verschillende bergriviertjes als Iller, Breitach, Schwarzwasser… Deze kennismakingstour is echt “fun” met korte, pittige klimmetjes en heerlijke singletracks. ’s Middags genieten we in één van de vele typische berghutten van een ijskoude Enzian-schnapps, ene koele Almdudler, een Weizenbier of de bekende Kaiserschmarrn.

Per tocht wordt er steeds gekeken naar het gemiddelde niveau van de groep.

halve dag                      

1 - 2 personen : 75.00 €     

3 - 5 personen : 30.00 € pp 

+5 personen : 25.00 € pp                                    

+ 10 personen : 20.00 € pp                                                        

1 - 2 personen : 140.00 €

3 - 5 personen : 50.00 € pp

+ 5 personen : 40.00 € pp

+10 personen : 30.00 € pp

Meerdaagse tochten

De meerdaagse tochten zijn werkelijk mythische reizen door het Kleinwalsertal en zijn omliggende regio’s zoals onder andere het Grosswalsertal en het Lechtal. Maar ook Transalp tochten worden door ons georganiseerd : in 6 dagen van Oberstdorf naar het Gardameer of Comomeer in Italië.

De routes variëren van pittige singletracks en bredere paden tot steile alpinewegen waar je wel eens de fiets zal moeten dragen en via touwen en bruggetjes adembenemende rotspartijen moet doorkruisen. Deze ultieme uitdagingen zullen zeker een test zijn voor uw mountainbike-vaardigheden. Prachtige valleien, besneeuwde bergtoppen, afgelegen berghutten, een ongelooflijke bloemenpracht, een ontmoeting met steenbokken, … het komt allemaal aan bod in deze tocht.

De tochten kunnen duren van 2 tot een tiental dagen en hotel/hut/camping is inbegrepen. Alles wordt “à la carte” uitgewerkt voor 4 tot 12 deelnemers.

Prijzen op aanvraag.

Mountainbikeweek

met Patrick Tolhoek

July 27, 2018

Happy World organiseert deze zomer van 28 juli tot 6 augustus een mountainbike week met Patrick Tolhoek. Dagelijks staan er prachtige mountainbike ritten op het programma in Kleinwalsertal met als hoogtepunt de marathon toch van 80 - 100 km! Patrick en Noël (als lokale gids en kenner van het gebied) nemen u mee op pad en werken aan uw techniek met betrekking tot afdalen, houding op de fiets, bochten, schakelen, remmen, klimmen en dalen. Ook geeft Tolhoek zijn visie over onder andere voeding, trainingsopbouw, het leven als een prof en is er een clinic over het onderhoud van de fiets. 

Please reload

bottom of page